Notificatie wanneer een applicatie gestopt wordt door de Firewall

Misschien heb jij net zoals ik de firewall ingesteld op je NAS. Ik vind het een fijn idee dat ik zelf kan bepalen wie er wel en geen gebruik kan maken van bepaalde services door het aangeven van het IP adres waar ze vandaan komen.

De firewall instellen vind ik zelf niet zo’n heel makkelijk klusje, en als je niet goed uitkijkt dan sluit je je zelf buiten. Maar als je dan een keer alles goed ingesteld hebt dan ben je klaar en hoef je er niet meer naar te kijken tot je een nieuwe applicatie met misschien een nieuwe poort gaat gebruiken.

Meestal na het installeren ga je direct checken of alles werkt. Ik wil in ieder geval, en check daarbij netjes of alle rechten goed staan. Ik vergeet de firewall nog wel eens, en blijkbaar doen meer gebruikers dit, omdat Synology hier een functie voor ingebouwd heeft.

Notificatie wanneer Firewall lastig doet

Notificatie wanneer Firewall lastig doet

Ga naar: Control Panel > Security > Tab: Firewall en klik op “Settings”. Hier kan je aanvinken of je per email een notificatie wilt ontvangen wanneer een bepaalde service niet kan verbinden. Dit kan net even het verschil zijn waardoor iets niet wilt werken, al kan dit natuurlijk alleen werken wanneer je NAS daarwerkelijk doorheeft dat het fout gaat. Wanneer je van buiten op een poort probeert te verbinden waar je niet bij kan, dan zal de NAS dit dus niet doorhebben en je hier dus ook geen melding over sturen. Heb je deze functie nog niet aan staan, dan is dat zeker aan te raden!

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*