Screenshot NAS Tester
Screenshot NAS Tester

Nieuwsgierig naar hoe snel jouw Synology is?

Met de gratis tool NAS Performance Tester kan je checken hoe snel je NAS kan schrijven en lezen. Nu kan je met anderen vergelijken die hetzelfde model hebben of jouw NAS te langzaam is of juist lekker snel. Na de download kan je het .exe bestandje starten. Het enige wat je dan nog moet doen is de locatie ingeven die getest moet worden. Misschien zit er zelfs wel verschil in schijven die je in je NAS hebt zitten.

In ieder geval weet je na het uitvoeren van de test hoe snel dat werkstation bij de data kan van je NAS. Dit kan wel eens helpen bij het troubleshooten van eventuele problemen, zoals waarom die Full HD Film achter in de tuin nu wel hapert op je laptop.

Het is wel de bedoeling dat de schijven op de computer waar vanaf je de test doet sneller is dan de schijven die in je NAS zitten. Heb je een SSD in je computer en niet in de NAS dan zit je goed. Natuurlijk moet je ook even opletten wat de snelheden zijn van je netwerk verbinding. En als laatste kan ik je alvast aangeven dat het niet heel handig is om een backup te hebben draaien. Het beste is wanneer je PC en je NAS op dat moment niets anders aan het doen zijn.

Klik hier om het tooltje te downloaden

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

One comment

 1. Dus als ik dit laat zien , heb ik niets te klagen
  van een DS415play naar laptop met SSD (via UTP)

  —————————–
  Running a 1000MB file read on N: twice…
  Iteration 1: 90,97 MB/sec
  Iteration 2: 90,30 MB/sec
  —————————–
  Average (R): 90,63 MB/sec
  —————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*