Niet meer per poort de Firewall instellen met DSM 5.1

Ik heb al eens een stukje geschreven over hoe je de firewall in kan stellen op je Synology NAS. Iets wat ik een hele tijd nagelaten heb, maar een paar maanden geleden toch maar gedaan heb. De firewall die in mijn router zit is ook goed, maar niet zo uitgebreid. Wanneer jij het nog niet gedaan hebt dan zou ik dat zeker nog even doen.

In DSM 5.1 gaat dat een stuk makkelijker wanneer je meerdere poorten op je NAS hebt en ook verbonden bent via meerdere kabels of een WiFi verbinding. Het is namelijk in DSM 5.1 mogelijk om voor al je poorten direct regels aan te maken. Wanneer je maar één kabel hebt in je NAS maar wel meerdere aansluitingen dan kan het ook handig zijn het zo in te stellen omdat je daarmee voorkomt dat je per ongeluk toegang geeft door de kabel een keer in het verkeerde poortje terug te stoppen.

Instellen gaat precies zo, zoals je dat doet op één poort, maar nu moet je alleen rechtsboven even aangeven dat je dit wilt doen voor “All Interfaces”

All interfaces in Firewall instellingen

All interfaces in Firewall instellingen

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

3 comments

  1. Was me nog niet opgevallen, maar bedankt voor jullie oplettend oog. Heb ze per poort ingesteld en i derwaarts als er een draadje anders wordt ingeplugd doet ie het niet meer op ale services….Heb je firewall handleiding ook gebruikt bij instellingen vorige keer draait hier top. Gebruik zelf overigens ook de automatische instelling en door de services een keer te stoppen en daarna opnieuw op t estrarten in het package menu. Zo krijg je vanuit de al een suggestie welke poorten er moeten worden opengezet. Kun je zelf kiezen en hoef je niet steeds te onthouden welke poorten voor welke services worden gebruikt. Nogmaals bedankt ik ga wat aanpassingen doen.

  2. Sorry voor alle spelfouten. Stomme spellingscontrole

  3. ik ben aanwijzing al tegen gekomen echter lukt het niet de instellingen op te slaan.
    Ook heb ik je waardevolle aanvulling gelezen over quickconnect en kan ik komen in de webman/index.cgi waar vind ik mijn quickconnect?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*