Na update DSM 5.0 bestanden niet meer te uploaden naar WordPress

Ik had het probleem dat ik geen afbeeldingen meer in posts kon plaatsen. Helaas was de foutmelding die ik kreeg nogal sumier en was ik inmiddels al zover dat ik op het internet aan het zoeken was hoe ik debug logging aan kon zetten om een eventuele foutmelding te krijgen waarmee ik verder kon zoeken.

Toevallig wilde ik vandaag een afbeelding uploaden via Media in WordPress. De foutmelding was hier duidelijk. Hij kon het bestand niet wegschrijven naar de upload folder. Het aanpassen van de rechten naar 777 was de oplossing in combinatie met de root als owner, maar dit is niet veilig, dus ik wilde een betere oplossing.

Dan maar mijn vraag stellen op de Google+ Community. Rachid heeft toen aangegeven dat er in de release notes het volgende staat:

Web Station
The “http” group (http) is the service account for Web Station, introducing better flexibility and security. Web applications will run as the same permission as “http” group. We suggest reviewing the permissions of the web folder and assign appropriate permissions to http group.

En inderdaad het aanpassen van de owner naar http was de oplossing. Deze gebruiker staat niet in je gebruikerslijst en kan je dus niet selecteren als je klikt met de rechter-muisknop op de betreffende map. Dan maar Putty starten. Het volgende moet je dan doen:

 1. Maak een verbinding met Putty naar je NAS
 2. Zoek de map op waar je bestanden naar wilde uploaden. Vermoedelijk moet je hiervoor het volgende invoeren (in geval van WordPress):
  cd volume1/web/wordpress/
 3. Om nu de owner aan te passen voer je het volgende commando in:
  chown -R http:http wp-content/
 4. Eventueel kan je dan nog de rechten aanpassen door het volgende in te voeren:
  chmod -R 755 wp-content/
 5. De mappen zouden nu weer beschrijfbaar moeten zijn!

777 dient nooit gebruikt te worden volgens WordPress, dit is niet nodig om het goed te laten werken en brengt alleen maar risico’s met zich mee. Bedankt Rachid voor de oplossing, en wie weet ben jij ook ooit nog een keer geholpen met deze handleiding.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*