My Synology is nu bereikbaar via mysynology.nl

Misschien heb je het al gezien, maar er staat geen http://synology.reerds.nl meer in je adresbalk, maar http://mysynology.nl. Sinds vandaag is de website via de nieuwe URL te benaderen. Alle links op alle social media pagina’s et cetera zijn zover ik ze zo snel kon vinden aangepast. Afgezien van het feit dat we nu een veel leukere/betere domeinnaam hebben, heb ik ook nog eens wat kunnen leren. Dus voor iedereen die een redirect aan wilt maken na het verplaatsen van een website kan onderstaande stappen volgen:

URL aanpassen

 1. Ik ben begonnen toen de DNS settings aangepast worden. Ik kon dit checken door de URL in te geven in mijn browser en zo kwam ik in de root van mijn webfolder terecht.
 2. Je past de webpagina aan. Op internet kan je wel vinden hoe je dit het beste kan doen. Ik had in dit geval met WordPress temaken en kon het doen door onder instellingen > algemeen en dan “WordPress-adres (URL)” en “Siteadres (URL)” aanpassen.
 3. Daarna heb ik op mijn Synology de Virtual host aangepast, hiervoor hoef je alleen maar de “Hostname” aan te passen.
 4. Toen dat werkte heb ik een nieuwe Virtual host aangemaakt, naar een nieuwe subfolder, maar met de oude hostnaam.
 5. In de subfolder heb ik een .htaccess file gezet met de volgende tekst:

  # This allows you to redirect your entire website to any other domain
  Redirect 301 / http://mysynology.nl/

 6. Alle links die overal op het internet staan laten nu mijn oude URL automatisch verwijzen naar de nieuwe.
 7. Nu zijn we er bijna. Aangezien ik ooit in de toekomst nog een keer de nieuw aangemaakte virtual host wilde verwijderen, moet ik alle URLs nog aanpassen.
 8. Met WordPress kan je dit makkelijk doen met de plugin “Broken Link Checker”

Inmiddels werkt alles weer naar behoren. En wanneer jullie toch nog iets mogen ontdekken dan horen we dat natuurlijk graag.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*