My Synology Download Repo

Het is wat stiller de laatste tijd. Een verbouwing thuis houdt mij van het schrijven van nieuwe artikelen af. Ik heb niet helemaal stil gezeten, en misschien dat sommigen van jullie er al iets van mee gekregen hebben, maar My Synology heeft zijn eigen Pakketbron. Wij zijn hierbij wel afhankelijk van ontwikkelaars die hun app via ons willen aanbieden, maar tot op heden hebben we er 2 gevonden.

Het voordeel voor ontwikkelaars is dat ze de gebruikers op de hoogte kunnen stellen van een nieuwe versie. Wanneer ze een upload gedaan hebben dan zal het Package Center van de gebruiker een notificatie geven. Gebruikers die het installeren en er verder niet meer naar kijken zullen dus ook nooit de laatste versie binnenkrijgen en eventuele nieuwe features of gedichte security leaks nooit zien.

LogoMySynologyRepo

JSMusicDB

JSMusicDBAl maanden staat er een banner op de website met een link naar de pagina van de ontwikkelaar. Zijn pakket kan je nu dus ook downloaden via de pakketbron van My Synology. Het is in het kort gezegd een music player die je mobiel kunt benaderen en je muziekverzameling op je NAS af kan spelen. Hiermee doe ik de applicatie nog niet de eer aan die het verdient, dus ik zou het zeker een keer proberen wanneer je muziek op je NAS hebt staan.

WakeOnLAN Gateway

WOL GatewayVoor de vaste lezers onder My Synology vermoedelijk geen onbekende app, aangezien we hier al eerder een blogpost aan gewijd hebben. Met deze applicatie heb je de mogelijkheid om PC’s op afstand aan te zetten, zodat je er onderweg naar huis voor kunt zorgen dat ie netjes opgestart is als je de kamer in loopt of voor op vakantie om nog even snel wat foto’s te kunnen uploaden naar je PC.

Wanneer je de applicatiebron toevoegt krijg je vanzelf nieuwe apps wanneer wij deze beschikbaar stellen. Heb je zelf een applicatie die je graag op wilt nemen in onze Pakketbron dan kan ons dit ook laten weten. Kijk voor meer informatie op http://packages.mysynology.nl/

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

12 comments

 1. Ronald, breng deze site aub onder bij een externe partij. De kosten per jaar qua hosting hoeft geen probleem te zijn lijkt mij, dat zijn enkel een paar tientjes. De snelheid nu is wel een groot probleem, en dat is erg zonde van zo’n aardige site als deze.

  • Hi Patrick, dan moeten die paar tientjes toch wel opgebracht kunnen worden door de 15000 bezoekers dacht ik zo ;). Nee je hebt gelijk. De site wil ik graag onder brengen, ik moet je bekennen dat ik al ergens iets heb lopen, maar het verhuizen van de site en staat op mijn todo lijstje. Daarnaast moet ik even kijken of ik uit de DNS instellingen kom, want ik heb redelijk snel na afsluiten overeenkomst al spijt gekregen van de keuze.

   En dan nogmaals een oproep: Egbert en ik schrijven met regelmaat nog een bericht en willen graag een snelle site aan kunnen bieden. Een paar tientjes is niet veel, maar Egbert en ik stoppen er al veel tijd in. Waardeer je de site dan kan je via de knop hier rechts een donatie doen! Alvast hartelijk dank!

   • Michel van der Weerd

    Donatie gedaan hopelijk volgen er meer mensen heb veel aan de info op deze site.

   • Hi Michel, super bedankt voor je donatie. Ik heb je ook bedankt in de balk onder de donatie knop!

   • Hoi Ronald,
    Ik heb zelf goede ervaringen bij you-webhost.nl 36.- p.jr. voor 25000 mb. pm. Ondangs de lage kosten ben ik qua service altijd erg goed geholpen.
    Zal een duit in het zakje doen.

   • Hi Patrick, Met de donaties die ik nu binnen heb kunnen we even vooruit. Ik heb mijn oog laten vallen op one.com. Goede verhalen gehoord, leuke prijs en snelle support. Thanks voor de tip in ieder geval. Wanneer ik tijd heb ga ik de website verhuizen…. eerst maar even de verbouwing in huis regelen.

 2. Inderdaad, snel deze site ergens online onderbrengen ! Een VPS bij bv strato of vpsserver.nl is niet zo kostbaar. Heb je gelijk zelf ’t beheer in handen.
  Kind kan de was doen

  • Hi Charles, Strato is inderdaad niet zo duur, maar ik vind het een verschrikkelijke omgeving. Een eigen VPS vraagt om onderhoud en tijd is al zo schaars. Ik hou het dus bij een kant en klare webhosting partij. De repo laat ik nog wel even thuis draaien. Dat komt later misschien nog wel een keer.

   • Ja, ik heb inderdaad ook altijd moeite met het vinden van 10 minuten tijd per maand om m’n linux vps te updaten en/of bij te houden 😉
    Stuur mij een email, wellicht kan ik je (desnoods tijdelijk, ivm snelheids problemen) ruimte op m’n server bieden ?

   • Hi Charles, de website is inmiddels verhuisd en draait nu bij een hosting partij. Ik hoop dat de snelheid nu als acceptabel ervaren wordt.

 3. Dank je wel voor de info, hoe te installeren op mijn synology package center, het was voor mij even zoeken maar het is toch gelukt.
  Is mijn eerste synology.
  Binnenkort eens de jsmusicdb proberen 🙂
  btw al eens gekeken bij https://deds.nl/ is gratis daar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*