Mijn mening over Video Station

Ik ben een beginner wat betreft Synology, maar daarom kijk ik er misschien wel anders na dan dat andere doen die al langer met Synology producten werken. In de DSM 4.1 beta versie is nu een Video Station opgenomen. Hieronder kort mijn gedachten over deze nieuwe package.

Na het installeren van de Video Station dienen de films geindexeerd te worden. Ik heb hier niet heel veel van mee gekregen, want bij de eerste keer openen van de Video Station zag ik direct al mijn films staan. Heel netjes met de afbeelding en korte omschrijving.

Helaas gaat het indexeren niet altijd even goed, en vraagt het soms even wat uitzoekwerk om te zien wat Video Station nu gebruikt om de tekst op te halen. Hieronder zie je dat de film The Convincer de afbeelding heeft van Thin Ice. Natuurlijk mogen we niet verwachten dat alles geheel automatisch gaat.

Video Station

Daarbij is het ook jammer dat bijvoorbeeld Tv-Show en opgenomen TV niet uitgeschakeld kunnen worden. Eigenlijk zal je de dingen die je niet gebruikt ook gewoon uit willen zetten. Veel valt er verder ook niet aan te passen. Maar we moeten dan ook niet vergeten dat het hier een beta van de eerste versie betreft.

In een Beta komen over het algemeen nog wat foutjes voor. Hopelijk dat er in de toekomst nog veel functionaliteit toegevoegt gaat worden. Het zal heel mooi zijn als ik de lijst met films kon exporteren naar bijvoorbeeld een CSV bestand. Misschien dat hier al truukjes voor te vinden zijn, maar als het in de DSM kan, dan heeft dat toch mijn voorkeur.

DivX en XviD worden nog niet afgespeeld. Dit is waar ik het meeste op zit te wachten. Nu is het toch nodig om via een andere manier mijn films te bekijken en lukt het dus niet doormiddel van de webinterface. Pas wanneer dit erin zit dan maakt Video Station mij helemaal gelukkig.

Missen jullie nog iets? Hadden jullie iets anders willen zien? Ben benieuwd naar jullie mening!

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*