Mijn DS1513+ draait inmiddels als een zonnetje

Ik had er naar uitgekeken om dit weekend lekker aan de slag te gaan met mijn DS1513+. Maar helaas Synology heeft het allemaal net even wat te makkelijk gemaakt. Het komt neer op goed lezen, en als je dat niet doet dan is de kans toch groter dat het fout gaat. Hieronder een korte omschrijving van hoe ik het heb gedaan en hoe jullie niet van de ene Diskstation naar de andere Diskstation moeten verhuizen.

Mijn DS1513+

Mijn DS1513+

Thuis natuurlijk direct uitgepakt. Ik had online wel ergens een handleiding gezien, maar die was best lang, en als man zijnde vond ik het dus ook niet nodig deze helemaal door te lezen. Ik had dus voor mijzelf al besloten om 1 HD uit mijn DS212+ te halen en deze in mijn DS1513+ te plaatsen. Deze opnieuw te installeren en dan alles over te zetten. Het is mogelijk om losse exports te trekken van configuraties.

Nadat ik de HD eruit had gehaald, heb ik deze eerste in een HD case geformatteerd. Ik wist namelijk niet wat er zal gebeuren wanneer ik de HD in de DS1513+ zal steken met het OS van de DS212+ erop. Nadat dit gedaan was heb ik de HD geplaatst en via de Synology Assistant de Diskstation opgezocht. So far so good. Nieuwe OS erop en gaan met die banaan.

Volgende Stap is een backup maken van mijn oude DS212+. Aangezien ik een compleet verse backup wilde hebben zonder dat er rotzooi bij zal zitten heb ik een nieuw back-upplan aangemaakt. die de backup op mijn nieuwe Diskstation zal moeten plaatsen. Verschillende dingen geprobeerd, en uiteindelijk lukte dit. Maar jeetje waat gaat dit lang duren. Dan maar afbreken.

Pas op dat moment begon ik te lezen (https://www.synology.com/nl-nl/knowledgebase/tutorials/484) en bleek het dat ik de HD’s gewoon kon overzetten. Ik had er nu nog maar één met alle data erop dus het was wel extra spannend. Wanneer je de HD in de nieuwe NAS stopt dan krijg je namelijk in je Synology Assistant migreren te zien zien. En kan je met een paar klikken alles overzetten.

Dit proces leek helemaal goed te gaan. Nadat alles geinstalleerd was stonden alle gebruikers er netjes op en waren er geen instellingen verloren gegaan. Alleen kwam ik erachter dat apache het niet meer deed. Nou ja dat denk ik, want ik kon geen websites meer benaderen. De interface deed het gelukkig verder wel. Omdat ik nu toch eindelijk wel eens aan de slag wilde heb ik een dubbele reset uitgevoerd waardoor het OS verdwijnt maar de verdere data blijft staan.

Dit ging helemaal goed, maar had dus als enige nadeel dat ik daarna alle applicaties opnieuw moest gaan installeren. Met de export van de configuratie heb ik de SQL Databases en gebruikers (inclusief wachtwoord) terug kunnen zetten.

Voor iedereen die dit ook gaat doen! Lees goed en bespaar je onnodige problemen!!!

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*