Microsoft stopt Skype en MSN ondersteuning voor notificaties

MSN is er al een tijdje niet meer, want deze dienst is opgegaan in Skype. Voor sommigen onder ons kan dit tot gevolg hebben dat de meldingen die ze voorheen kregen in Skype nu niet meer binnenkomen. Microsoft is gestopt met de ondersteuning om notificaties te laten zien in de Skype client. De optie is nog wel steeds aanwezig in DSM, maar zal dus niet meer werken.

Notificatie opties die niet meer ondersteund worden

Notificatie opties die niet meer ondersteund worden

Doordat de officiële ontwikkelaar geen ondersteuning meer verleend, worden de pushservices voor MSN en Skype in juli 2014 verwijderd van DSM.

Zie de volgende details voor de officiële beëindiging van MSN- en SkypeKit-ondersteuning:
De officiële ondersteuning van MSN messenger wordt sinds maart 2013 niet meer door de serviceprovider verleend, met uitzondering van China.

SkypeKit (het ontwikkelingshulpprogramma voor communicatie met Skype) wordt alleen ondersteund tot juli 2014.
Om systeemgerelateerde meldingen te ontvangen, raden wij u aan om systeemmeldingen via e-mail of mobiele apparaten in te schakelen bij Configuratiescherm > Melding > Pushservice.

Bron: http://www.synology.com/nl-nl/support/faq/619

Als alternatief heb je nu vermoedelijk alleen nog maar email. De SMS functionaliteit zoals beschreven in de FAQ werkt met SMS providers. Deze SMS providers rekenen normaal gesproken geld voor elk verstuurd SMS bericht. Wanneer je een gratis SMS providers weet te vinden dan houden wij ons natuurlijk aanbevolen.

Om notificaties via de mail te versturen dien je een SMTP server in te stellen, en daarna de notificaties aan te passen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*