Links naar apps op je PC of notebook

Synology maakt voor bepaalde applicaties of packages links aan in je Disk Station, waardoor je ze zonder in te loggen in DSM kunt benaderen. Zo kun je door achter je DDNS-of Quickconnect-URL /photo te typen rechtstreeks naar je foto’s toe.

Er zijn echter nog meer applicaties of packages die die mogelijkheid hebben, maar dan moet je dat wel handmatig instellen. De mogelijkheid wordt je namelijk niet direct aangeboden bij het installeren van de packages.

  • Ga naar Configuratiescherm > Toepassingsportaal
  • Klik op de  Toepassing waarvoor je een directe URL wilt maken
  • Klik op bewerk
  • Je krijgt dan het volgende invulscherm te zien:

Regels voor alias

 

Je kunt nog bepaalde aangepaste poorten inschakelen als je dat wilt. Vergeet ze dan echter niet op je modem/router ook open te zetten!

Nu kun je dus je files benaderen via http://<DDNS-URL>/file of http://<QuickconnectID>.quickconnect.to/file.

Uiteraard moet je wel eerst je Quickconnect-mogelijkheid aanzetten, anders werkt het niet, maar je kunt beide systemen naast elkaar gebruiken.

Nog één tip: het alias is hoofdlettergevoelig. Als je file als File geschreven hebt, moet je ook File schrijven in de URL anders gaat het niet werken.

De optie is, voorzover je de toepassing hebt geinstalleerd, beschikbaar voor Audio Station, File Station, Download Station, Surveillance Station, Video Station en Note Station.

Met dank aan Ronald voor de tip!

About Egbert

Van een CS407 via een DS410j inmiddels eigenaar van een DS1513+ met DX513 uitbreiding. Voorlopig meer dan voldoende ruimte voor DVD's, films, muziek en mijn andere hobby fotograferen. Beheer via CMS ook andere diskstations.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*