LED-verlichting aanpassen van je Synology NAS

In onze Google+ community heeft Peter Notermans ons laten weten dat het mogelijk is om de LED-verlichting aan te passen van je Synology NAS. Bijvoorbeeld wanneer je de NAS op je slaapkamer hebt staan kan het handig zijn om ze uit te zetten.

Ik heb zelf geen last van de lampjes en heb de instellingen dus ook niet zelf doorgevoerd. Let goed op dat je redelijk kritische wijzigingen aan gaat brengen wanneer je onderstaande handleiding volgt. Je doet dit geheel op eigen risico, waarop vermoedelijk Synology niet direct ondersteuning wil bieden. Je bent dus gewaarschuwd.

Het enige wat je nodig hebt is een SSH client (Download Putty), waarmee je in kan loggen via SSH. Let goed op dat je inlogt met het root account. De gebruikersnaam Admin of een andere DSM gebruiker gaat niet lukken omdat deze niet over voldoende rechten beschikken.

Power LED off
# echo \\6 >/dev/ttyS1
Status LED off
# echo \\7 > /dev/ttyS1
Copy LED off
# echo \\B > /dev/ttyS1

Meer nummers en het bijvoorbeeld aanzetten van de LED’s nadat je ze hebt uitgeschakeld kun je vinden in de Duitse Synology Wiki. Ook voor de niet Duitssprekenden onder ons te begrijpen want het gaat alleen om het nummer.

Nogmaals: let goed op wat je doet wanneer je bent ingelogd als root op je NAS.

 

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Herman Evers

    Best geestig zo’n cryptisch verhaaltje: Let goed op dat je inlogt met het root account. De gebruikersnaam Admin of een andere DSM gebruiker gaat niet lukken omdat deze niet over voldoende rechten beschikken.
    Hoe gaan we dan inloggen in het root account, Met welke inlognaam en hoe kom ik aan het password? Ik ben heel gelukkig met mijn NAS maar met 3/4 van de interessante artikelen kan ik nooit wat omdat ik geen Linux expert ben.

    • Wij zijn ook niet van Synology zelf, maar spenderen onze vrije tijd aan het schrijven van handleidingen. Inloggen als root kan je met de username root doen wanneer je een oudere versie hebt dan 6.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*