Kleine icoontjes en dropdown menu in DSM 5.1

Ik denk dat er inmiddels al redelijk wat over gegaan zijn naar de nieuwe DSM versie, nu met versie nummer 5.1. Er zijn zat nieuwe functionaliteiten te vinden, en daar zullen we er soms eentje van uitlichten. Zo hebben we eerder al laten weten hoe je kleine bestanden kan mailen direct vanuit File Station. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een dropdown menu krijgt en het formaat van de icoontjes kan verkleinen.

 1. Als eerste moeten we naar de profiel instellingen. Dit doe je door op het poppetje rechtsboven te klikken:
  Het middelste icoontje is voor je profiel

  Het middelste icoontje is voor je profiel

 2. Nu kies je voor “Opties” in het menu:
  Kies voor opties

  Kies voor opties

 3. Ga nu naar de tab:
  Ga naar Tab: Bureaublad

  Ga naar Tab: Bureaublad

 4. Pas nu de “Hoofdmenu stijl” aan naar: Vervolgkeuzemenu, en eventueel “Grootte bureaubladpictogram” naar Classic (46×46)
 5. Je hebt nu kleinere pictogrammen op je bureaublad en een startmenu zoals je hieronder ziet:
Dropdown Startmenua

Dropdown Startmenua

Mocht je ook je bureaublad achtergrond nog aan willen passen dan kan je altijd eens kijken naar dit artikel. Nog geschreven voor een oude DSM versie maar het werkt nog hetzelfde, en anders kom je er met bovenstaande vermoedelijk ook nog wel uit! Welke menu optie vinden jullie eigenlijk het prettigst? Full screen of een dropdown menu?

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*