In ontwikkeling: Mijn Wake-On-LAN Tool v1.0

Misschien wel leuk om jullie te laten zien waar ik momenteel mee bezig ben. Zoals jullie misschien al gezien hebben heb ik 2 stukjes geschreven over Wake-On-LAN. Ik vind het handig als ik mijn PC’s thuis gewoon kan uitzetten en ze op afstand aan kan zetten, en kan controleren of ze uberhaupt aan staan. Met behulp van een collega ben ik bezig een pagina te maken waarop ik dit allemaal kan doen.

Waarom het op deze website verschijnt? Nou ik heb dit draaien op mijn Synology, die dus altijd aanstaat. Het geeft net even dat beetje extra controle.

Hieronder een eerste indruk.

Wake Page

Wake Page

Op de Wake Page kan je een PC toevoegen door de velden in te vullen en op Add te klikken. De gegevens worden dan weggeschreven in de MySQL DB. Door op de rode X te drukken kan je de PC weer verwijderen uit de lijst. De W staat voor Wake, en hiermee zet je een PC aan. Het enige wat nog op deze pagina erbij moet is de mogelijkheid om te controleren of de PC aan staat. Een dergelijke pagina heb ik al, maar die moet dus nog worden samengevoegd.

Ping Page

Ping Page

Dit moet dus nog worden weergegeven op de Wake Page. Ik knutsel gewoon verder. Alle tips en ideeën zijn welkom! Mocht je zelf programmeer kennis hebben dan is een beetje extra hulp altijd welkom! Laat dan even een reactie achter en ik kom bij je terug.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*