Cloudflare
Cloudflare

Gratis Reverse Proxy voor je Websites

Wanneer je een NAS hebt is de kans groot dat je ook een keer gaat kijken naar de webservices die daar op draaien. Het is toch leuk je eigen website te hosten en niet zoals zoveel anderen een klein beetje webruimte huren bij een hosting provider. WordPress is een redelijk zware applicatie en ik vond het niet altijd even snel. Nu zijn er verschillende reverse proxies die kunnen helpen je pagina enigszins te versnellen.

CloudFlare Screenshot

CloudFlare Screenshot

Wanneer je op de Nederlandse Wikipedia kijkt dan kom je de volgende uitleg tegen:

De proxyserver werkt hier van buiten naar binnen in plaats van andersom. Dit wordt ook wel “web server acceleration” genoemd. Hierbij wordt de proxyserver ingezet om de belasting vanuit het internet naar de webserver(s) gelijkmatiger te verdelen, zowel om beveiligings- als om “loadbalancing”-redenen.

Ik heb hiervoor een account aangemaakt bij CloudFlare. Alles wordt stap voor stap aangegeven. Er worden wat DNS aanpassingen gevraagd, en misschien moet je hier wel een beetje in thuis zijn. Wanneer je nu dus naar MySynology.nl gaat dan kom je als eerste op de server van CloudFlare aan. Wanneer je IP bekend staat als een IP waar nog wel eens iets fouts vanaf komt, dan mag je niet eens verder.

Met een gratis account heb je als voordeel dat de website sneller wordt, de website beter beveiligd is en je krijgt statistieken van je bezoekers te zien. Niet verkeerd voor iets wat gratis is lijkt mij zo. Een handleiding schrijven lijkt mij niet direct nodig, omdat de aanwijzingen van de website zelf duidelijk genoeg zijn. Mocht je er niet uitkomen, laat dan hieronder even een reactie achter en dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*