Google-Cloud-Print
Google-Cloud-Print

Google Cloud Print / AirPrint instellen op je NAS

Een van de wat minder bekende features waar de Synology over beschikt is het kunnen dienen als ‘AirPrint’ en ‘Google Cloud Print’ server. Spannend zijn deze oplossing niet, maar zoals vele features kunnen ze het leven een stuk gemakkelijker maken.

Steeds meer printers in het ‘home and small office’ segment worden tegenwoordig uitgerust met AirPrint en/of Google Cloud Print functionaliteit, maar mocht je nog een reguliere netwerkprinter thuis hebben staan, dan kan de Syno hiervan een AirPrint of Google Cloud Printer maken.

Wat kan AirPrint / Google Cloud Print voor mij betekenen?

Met AirPrint kun je direct vanaf je iOS device -zonder tussenkomst van laptop/pc- binnen je thuisnetwerk afdrukken. Google Cloud print biedt (zoals de naam doet vermoeden) wat meer mogelijkheden omdat het ook buiten je thuisnetwerk gebruikt kan worden.

Voor de Chromebook bezitters zal het geen nieuws zijn (die werken niet anders), maar via de Chrome Browser kun je het afdrukken van webpagina’s en Google Docs via een Google Cloud Printer laten verlopen. Op deze manier kun je dus thuis, op je werk of onderweg een uitdraai van iets maken die bij thuiskomst voor je klaar ligt.

Hoe stel ik dit in?

Synology heeft zelf al een kant-en-klare handleiding klaarliggen om Google Cloud Print in te stellen. Om ook AirPrint in te stellen dient enkel een extra vinkje aangezet te worden.

Hoe stel ik Google Cloud Print in op Synology NAS?

About Gast Blogger

Soms wordt er contact met ons opgenomen door lezers die een stukje geschreven hebben wat we mogen gebruiken op het weblog. Deze stukjes komen dan terug onder het account Gast Blogger. Dit is de eerste die we publiceren. Wil je jouw artikel ook geplaatst hebben dan kan je contact met ons opnemen!!!

One comment

  1. sickbeard werkt niet meer na een python update naar 2.7.9. Zijn er meerdere personen die hier last van hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*