Geen IP Adressen gebruiken over VPN verbinding Deel 2

Ik had al eerder een stukje geschreven hoe je kan voorkomen dat je IP adressen moet gaan onthouden wanneer je machines wilt bereiken over een VPN verbinding [Klik hier]. Het kan allemaal nog net even wat makkelijker. Daarvoor moet je wel een VPN [Klik hier]en DNS [Klik hier] server op je Synology DiskStation installeren. Wanneer je dat allemaal werkende hebt dan kan je ook VPN gebruikers gebruik laten maken van je DNS server en dus interne namen resolven.

VPN Settings

VPN Settings

  1. Installeer VPN [Klik hier]
  2. Installeer DNS [Klik hier]
  3. Ga naar de VPN instellingen, en voer hier het IP adres in van je Synology (dus nu ook je DNS).
    Zie hiervoor onderste regel van screenshot “Handmatige DNS gebruiken”
  4. Vanaf nu is het mogelijk om met de in de DNS aangemaakte namen te verbinden.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. Hoi Ronald ik heb een Synology nas en ik heb daar WordPress op geinstalleerd , nu heb ik een complete website daar aangemaakt en wil ik een domeinnaam gaan registreren ,nu de hamvraag hoe connect ik mijn wordpress website via mijn domeinnaam zodat iemand mijn webadres intikt (modgorilla.com) en dan mijn website kan benaderen via mijn synology nas, ik was al rond aan het kijken maar misschien zie ik het ook niet, ik bedoel ik weet ook niet alles een push naar de goed richting zou welkom zijn 🙂 alvast bedankt voor je hulp Mvg Modje

    • Hallo Modje, Dat doe je door DNS instellingen aan te maken. Dit kan je over het algemeen doen bij de partij die je de domeinnaam hebben verkocht. Het is niet iets wat je op NAS instelt. Het enige wat je op de NAS moet doen is zorgen dat je virtual hosts goed staan.(Configuratiescherm > Web Services > Virtuele host)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*