Geblokkeerd op mijn NAS door auto-block

Deze morgen had ik via mijn tablet de update uitgevoerd naar de laatste versie van de DSM. Na de reboot moest ik opnieuw mijn wachtwoord ingeven, maar helaas had ik het verkeerde ingevoerd. Hierdoor was ik op de block-list gekomen, aangezien ik auto-block heb aan staan. Ik had maar één IP adres in mijn LAN vrij gegeven op de allow list, en dat was dus niet het IP van mijn tablet.

IP Lijst maken

IP Lijst maken

Gelukkig hoefde ik alleen maar even mijn laptop op te starten om weer verbinding te kunnen maken. Maar deed mij wel even nadenken over hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen. Aangezien je geen IP range op kan geven moet je alle IP adressen per stuk toevoegen of je kan een lijst uploaden.

Wanneer je excel start en de 3 eerste IP adressen van je IP range opgeeft dan kan je met het kleine vierkantje rechtsonder het op laten lopen tot bijvoorbeeld 255 (256 is niet mogelijk). Wanneer je dan je excel sheet opslaat als een .txt bestand ben je direct klaar en kan jij jezelf niet meer buitensluiten op je LAN netwerk. (PS: vergeet je VPN range niet).

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

One comment

  1. kan iemand mij helpen? NA een update is mijn NAS Synology DS215 geblokkeerd. Ik heb een paar dagen gewacht maar die blokkade blijft. ik word verwezen naar de systeembeheerder, maar dat ben ik zelf (als particulier).
    HOE DEBLOKKEER IK DEZE NAS?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*