FTP voor WordPress Updates en Plugins

Na mijn wordpress installatie, ben ik direct even aan de slag gegaan. Ik was er dan ook snel achter dat wanneer je installeert zoals ik heb aangegeven in mijn post “WordPress Installeren” dat updaten of het installeren van thema’s of plugins FTP toegang nodig heeft. Geen probleem, want uiteindelijk heb je een Synology dus dat instellen is niet al te moeilijk.

FTP Aanzetten

 1. Ga naar Configuratiescherm > FTP > tab: Algemeen
 2. Vink hier “FTP-service inschakelen (geen codering)” aan
  Ik heb hier gekozen voor FTP SSL/TLS omdat dit mij net even iets veiligerlijkt.
 3. Ga nu naar tab: FTP/FTPS en controleer welke poort ingesteld staat bij “Poortnummerinstelling van FTP-service”
 4. Login op je router en stel een poort forward in vanaf het internet naar je Synology voor de eerder gevonden poort.

Machtigingen goed instellen

 1. Ga naar Configuratiescherm > Toepassingsmachtigingen
 2. Zorg dat het account dat jij wilt gaan gebruiken FTP mag gebruiken.

Updaten en installeren

 1. Login op je WordPress installatie en installeer een plugin.
 2. Voer de gegevens in van het account met de juiste rechten en kies de URL van de de Synology.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

4 comments

 1. Ik kan in mijn 214play configuratiescherm geen FTP vinden. Wel ergens een optie om je router te configureren. Heb dat op poort 80 gezet. Moet je nu doen http://je ip adres/wordpress ?

  • Hi Bob, stel je nu één vraag of drie? Ik zie dat je FTP wilt gebruiken, dat je poort open hebt en dat je WordPress wilt bereiken. Nooit de installatie uitvoeren via het ipadres/wordpress. Advies is om dit direct via domeinnaam te doen domeinnaam.nl/wordpress, maar natuurlijk nog liever geen /wordpress doordat je de hostnamen goed hebt ingevoerd in de webserver.

   • Nou ik wil eigenlijk helemaal geen ftp gebruiken maar dat stond ergens in een beschijving die jij eerder ergens op je site had gedaan. Gewoon thuis kan ik de wordpress installatie wel gewoon bereiken maar ik wilde via een ddns adres mijn wordpress link koppelen. Dat lukt mij niet. Ik had al een gratis DDNS adres namelijk walbergwordpress.ddns.net maar ik weet dus niet hoe ik dat aan mijn wordpress lokaal koppel dus aan http://mijninterneip/wordpress
    De wordpress installatie is tijdelijk en gaat uiteindelijk een site met een domein vervangen maar moet eerst natuurlijk nog helemaal getest worden en dat moeten ook mensen buiten mijn netwerk doen.

   • Hi Bob, hetgeen je wilt doen staat in de post: http://mysynology.nl/wordpress-installeren/. Ik zie daar geen FTP info. Wanneer je alle stappen hebt doorlopen dan ga je naar je DDNS naam om de WordPress installatie te doorlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*