Synology Firmware opnieuw installeren

Zojuist heb ik een nieuwe Synology gekocht, een DS214 Play. Mijn “oude” Synology DS213 ga ik bij mijn schoonouders neerzetten om als externe back-up locatie te dienen. In het geval dat er thuis iets gebeurt (denk aan brand of kortsluiting) heb ik alle bestanden nog ergens anders staan. Deze oplossing is alleen niet voor iedereen weggelegd, een tweede Synology blijft toch nog steeds prijzig. Daarom ben ik zelf voor een tweedehands Synology gegaan in plaats van voor een nieuwe. Dat scheelt toch weer behoorlijk op de toch al hoge aanschafprijs. Deze tweedehands Synology wil ik wel eerst goed resetten zodat ik met een schone lei aan de slag kan.

 

#1 Resetten oude firmware:

 1. Zorg dat de NAS draait en zichtbaar is in Synology Assistant.
 2. Pak een paperclip, vouw 1 uiteinde uit zodat je hiermee het knopje aan de achterkant van de NAS in kan drukken.
 3. Druk eerst het reset knopje ca. 4 seconden in, nu zal er één pieptoon te horen zijn, haal de paperclip van het knopje af en druk meteen weer met de paperclip het knopje zo’n 4 seconden in. Nu zal de Synology 3 pieptonen laten horen. Haal de paperclip weer van het knopje af.
 4. De Synology laat nu de aan-/uitknop knipperen en zal herstarten. Na een paar minuten zal er weer een pieptoon te horen zijn, de Synology is nu herstart. Na weer een minuutje zal het Status lampje oranje knipperen. Dit houdt in dat de Synology zijn configuratie kwijt is en opnieuw geïnstalleerd zal moeten worden.

#2 DSM opnieuw installeren:

 1. Druk in Synology Assistant op Zoeken en wacht totdat hij de nieuwe Synology gevonden heeft. De status van de geresette Synology zal aangeven “Configuratie verloren”. Druk met de rechtermuisknop op deze Synology en klik dan op “Verbinden”.
  Firmware-reset-1

  Synology Assistant

 2. Een webbrowser zal gestart worden en wat informatie van de Synology laten zien. Let goed op dat de status “Configuratie verloren” is.
  Firmware-reset-2

  Informatie over de Synology

 3. Je zag op de vorige foto dat de huidige DSM versie 4.3-3810 was, dit is een oude versie dus gaan we updaten naar DSM 5. Kies dus voor “Download en installeer de recentste DSM”.
  Firmware-reset-3

  Nieuwe DSM versie installeren

 4. Kies een goed sterk wachtwoord en bewaar dit goed ! Kies ook voor een Servernaam en druk op “Nu installeren”.
  Firmware-reset-4

  Diskstation gegevens invoeren

 5. De voortgangsbalk zal gaan lopen, eerst netwerkinstellingen aanpassen, daarna Downloaden en Diskstation Manager installeren.
  Firmware-reset-5

  Installatie van Diskstation Manager

 6. De Synology is nu klaar met installeren en zal na ca. 10minuten herstarten. Doe dit NIET zelf dmv de knop of de stekker eruit halen. Laat de Synology gewoon lekker gaan.
  Firmware-reset-6

  Installatie wordt voltooid.

 7. Na een aantal minuten zal je weer een pieptoon horen, DSM is nu geïnstalleerd. Ook zal er een webbrowser openen en je naar de inlogpagina van de Synology brengen. Log hier in met “admin” en het wachtwoord dat je bij stap 4 hebt opgegeven.
 8. De Synology heet je welkom, klik op “Volgende” om verder te gaan.
  Firmware-reset-8

  DSM is geïnstalleerd, nog een paar korte stapjes en hij is klaar voor gebruik

 9. Maak een QuickConnect account aan of log in met een bestaand account.
  Firmware-reset-9

  Maak en/of login met een QuickConnect account

 10. Mocht je inloggen met een bestaand QuickConnnect account en hetzelfde QuickConnect ID willen gebruiken dan kan dat. Vul de naam in bij QuicConnect ID en druk op Volgende. De Synology geeft dan de keuze of u het QuickConnect ID aan de nieuwe Synology wilt toewijzen of niet.
  Firmware-reset-10

  QuickConnnect ID opnieuw toewijzen

 11. QuickConnect is nu gereed, klik op “Volgende” om verder te gaan.
  Firmware-reset-11

  Uw QuickConnect adres waarop de Synology te bereiken is

 12. Zoals de Synology nu ook aangeeft, U bent er klaar voor ! Druk op Start om verder te gaan en de webinterface te openen.
  Firmware-reset-12

  Installatie is nu helemaal voltooid !

 13. De Synology is nu (opnieuw) geïnstalleerd !

#3 Opmerking:

Volg nu de andere artikelen op onze site om optimaal gebruik te maken van uw Synology. Wij wensen je er heel veel plezier mee !

 

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

One comment

 1. Stel ik wil de Firmware op mijn enige Synology opnieuw installeren. Ben ik dan ook alle gegevens op beide drives kwijt? Of blijven die wel bestaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*