Enkele PHP Scriptjes

Een website bouwen? Ik niet… daar heb je kant-en-klare oplossingen voor. Dat is allemaal een stuk makkelijker. Maar met zo’n NAS waarmee ik PC’s aan kan zetten en DNS instellingen aan het aanpassen ben dan kunnen verschillende netwerk tooltjes toch wel eens makkelijk zijn. Heb nu op een afgeschermde pagina 2 PHP scripts die jij misschien ook wel goed kunt gebruiken! Als je nog tips hebt met andere scripts dan hoor ik dat graag!

Wanneer ik nieuwe scriptjes vind, dan zal ik ze aan deze pagina toevoegen!

PINGEN (nou ja niet helemaal)

<?php
//Gets the IP address
$ip = getenv(“REMOTE_ADDR”) ;
Echo “Your IP is ” . $ip;
?>

WHAT IS MY IP / IP ADRES OPVRAGEN

Voor het opvragen van het IP adres waarmee je naar die website gaat (net zoals whatismyip.com)

<?php

// Script by Akensai

if (!$socket = @fsockopen(“$pingcomputer2”, 3389, $errno, $errstr, 30))
{
echo “<font color=’red’><strong>Offline!</strong></font>”;
}
else
{
echo “<font color=’green’><strong>Online!</strong></font>”;

fclose($socket);
}

?>

Om te bekijken of bepaalde computers in je netwerk aan of uit staan.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

2 comments

  1. kan je beter vervangen voor

    Aangezien je met getenv ook in de environment variabele zoekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*