Een tip voor converteren van foto’s

Helaas kwam ik er pas te laat achter. Na installatie van mijn NAS heb ik direct een download map aangemaakt. In deze downloadmap was dus ook de Synolgy Assistant gedownload. Het viel mij op dat ik deze niet hoefde te installeren, wat mij op dat moment wel wat gemakkelijker leek.

Vanaf mijn Synology dus mijn Synology Assistant gestart, en aan het converteren geslagen. En jeetje wat duurde dit lang. Ik had 10.000 foto’s en zag mij al een paar weken bezig zijn. Pas later een tweede PC mee laten doen, die de Synology Assistant lokaal had staan.

En dat was dus de oplossing. Draai de Synology Assistant niet vanaf de Synology zelf. Dit kost onnodig veel tijd en duurt het converteren dus ook veel langer.

Nog een andere tip is om eerst al je foto’s te sorteren op je PC. Wanneer je later foto’s gaat verplaatsen op de share dan kan het zijn dat er weer geconverteerd moet worden. Het is makkelijker om het direct goed op de NAS te zetten. Je kan met de Assistant gehele mappen inclusief submappen uploaden.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*