DSM 6.0 Beta beschikbaar voor download
DSM 6.0 Beta beschikbaar voor download

DSM Beta 2 voor 6.0 is beschikbaar voor download

Het was half oktober toen we de eerste beta van DSM 6.0 konden installeren op onze Synology NAS. Synology had al aangegeven verschillende versies van de beta uit te brengen en vandaag is het tijd voor de tweede versie. Waar ik misschien wat teleurgesteld was, betreft het hier een berg aan nieuwe features tegenover de beta 1.

Het is dus een grote update tegenover beta 1. Maar liefst 16 punten die ze hebben opgesomd met features die we zo meteen ook in de final versie mogen verwachten. Helaas zullen niet alle features beschikbaar komen voor alle modellen. Dit is mede afhankelijk van wat voor processor er in je NAS zit. Om te weten wat er precies allemaal nieuw is kan je natuurlijk zelf even kijken in de release notes.

Let met beta software wel goed op. Je installeert en gebruikt de software op eigen risico en vaak is beta software niet geschikt om in productie te draaien. Het is dus misschien beter op een aparte NAS de beta te installeren.

Mocht je deze beta wel willen proberen dan moet je wel weten dat je eerste beta 1 dient te installeren of van DSM 5.2 afkomen. Beta software is voor test doeleinden en het is dan ook niet aan te raden om op je NAS te installeren wanneer je er belangrijke informatie op hebt staan waar je geen backup van hebt. Lees dus eerst goed de waarschuwingen door alvorens met de installatie te beginnen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

One comment

  1. I was the whole day busy installing beta 2. But alas no internet connection available via synology. even the pached file i could not install. It stops after installing 21%. It looks like that synology was not reachable to day even not wirh the debug report. Maybe to morrow ????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*