DSM op poort 443
DSM op poort 443

DSM benaderen op poort 443

Heb jij een werkgever die er voor heeft gezorgd dat je je NAS thuis niet kunt benaderen omdat poort 5001 richting het internet dicht zit? Natuurlijk kun je kijken of je er op een andere manier bij kunt zoals bijvoorbeeld een VPN-verbinding, wat dan meestal ook niet werkt, of via SSH een tunnel maken op poort 443. Met de laatste optie heb je de meeste kans van slagen, maar het nadeel is dat je poort 443 gaat gebruiken voor SSH en dat is toch wel een poort waar hackers snel een kijkje komen nemen.

Het mooiste zal natuurlijk zijn wanneer je DSM gewoon op poort 443 kunt zetten. Je kan dan DSM draaien naast je andere websites. Natuurlijk krijg je dan ook wel wat bezoekers op je NAS. Maar misschien dat je dat risico wel wilt nemen. Als poort 443 naar het internet open staat (wat eigenlijk altijd wel het geval is) dan kan je dus ook bij je NAS.

Heel veel hoef je hier niet voor te doen. Omdat ik geen tekst van andere websites wil kopiëren en de Engelse tekst ook wel te begrijpen is kun je een kijkje nemen op volgende pagina. Via een paar simpele stappen lees je een uitleg hoe je een reverse proxy instelt waarmee je DSM op poort 443 draait. Dit klinkt moeilijker dan het is, kijk zelf maar op de website Orlandese’s Blog. Dergelijke instellingen kunnen overigens met een upgrade weer verloren gaan, dat is wel iets om rekening mee te houden.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

4 comments

 1. Bedankt voor je vermelding over mijn blog! Groetjes, Olandese

 2. Hallo Ronald,

  Ik ben lang op zoek geweest naar een manier om dit gerealiseerd te krijgen. Ik vond ook jou en Olandeses oplossing. Nu weet ik niet of het ten tijde van het schrijven van je artikel ook al mogelijk was, maar je kunt dit (nu) ook via de DSM regelen. Via control panel, Application portal, reverse proxy. Daar een nieuwe reverse proxy creëren met als source je gewenste domain name https naar poort 443 en als destination HTTPS naar localhost poort 5001. Wellicht is het handig daar een artikel aan te wijden omdat ik heel lang heb moeten zoeken naar zo’n simpele oplossing.
  Grt,
  Mark

  • Hi Mark,

   Nee dit was op het moment van schrijven van het blog artikel nog niet mogelijk. De reverse proxy is pas sinds de laatste versie beschikbaar. Ik heb zelf nog niet echt tijd gehad om in het reverse proxy verhaal te duiken en te zien wat ik daar allemaal mee kan. Maar wie weet komt dat nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*