DSM 5.2 beta te downloaden van de Synology website

Het is weer zover, we mogen weer een nieuwe beta van DSM op onze Synology NAS installeren. In de nieuwe versie  van DSM zitten een paar leuke verbeteringen, maar helaas is er nog niet veel over te vinden op de website van Synology zelf. Blijkbaar zijn we niet de enige die op de hoogte zijn van de update, want sinds enige tijd is goed te merken dat de website nogal langzaam reageert.

screenshot.1426168486

Let met beta software wel goed op. Je installeert en gebruikt de software op eigen risico en vaak is beta software niet geschikt om in productie te draaien. Het is dus misschien beter op een aparte NAS de beta te installeren.

De hoogte punten van de beta zijn:

  • Lightweight virtualization with Docker for more application selections and possibilities
  • ALB support enables link aggregation and fail-over without a costly switch
  • Secure and convenient ways for file backup and restoration
  • Data encryption with Cloud Sync to secure your data
  • SMB 3 encryption for secure transmissions
  • Manage tasks and save your favorite web content with Note Station
  • Accessing popular public clouds in File Station

Eindelijk een update voor Note Station en ook de data encryptie voor Cloud Sync zijn leuke toevoegingen, net zoals het openen van public clouds in File Station. Wil je meer release notes lezen kijk dan op de pagina van Synology.

Update 14:52 > Ook de beta pagina gevonden. Klik hier voor meer informatie.

Ga naar de download pagina

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

4 comments

  1. Inmiddels heb ik de beta draaien! Installeren ging zonder problemen. Nu op zoek naar wijzigingen. Gaan jullie het ook proberen?

  2. Wacht het nog even af… Is en blijft een beta en aangezien alles nu lekker stabiel draait, wil ik dat graag zou houden.

  3. De updates spreken mij niet veel aan. Zijn er nog praktische voordelen aan de encryptie functie? Zit dit bv dan ook op je aangesloten apparaten? Is er merkbare vertraging? Ik gebruik ds214play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*