Proxy Server
Proxy Server

DSM 5.1 zal morgen als update beschikbaar zijn

Dat weet hardware.info ons in ieder geval te melden. Hoe ze precies aan de informatie komen is niet precies duidelijk, maar vorige week was die datum al rond gefluisterd. Eerder vandaag waren de mapjes op de Synology FTP site al aangemaakt voor DSM 5.1.

We hebben eerder al laten weten wat je kan verwachten in deze bèta versie in het verslag van de conference. Rechts in de poll zie je ook nog even snel wat er in zit, voor jou reden genoeg om morgen de upgrade knop in te drukken?

In een poll die we eerder op de website werd door de bezoeker van My Synology door 51% aangegeven de beta nog even links te laten liggen. 45% zal deze wel installeren wanneer er leuke features bijkomen. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar de eerste ervaringen! Wij horen graag of het de moeite waard is om de update te installeren.

Update Scherm in DSM 5.0

Update Scherm in DSM 5.0

In het verleden is de update altijd via de website van Synology aangekondigd. Dus wil je er ook mee aan de slag dan is mijn advies om de website goed in de gaten te houden. Of de update ook via de normale manier, dus Configuratie Scherm, aangeboden wordt is mij niet bekend. We hebben binnen DSM 5.0 nog niet eerder een dergelijke update gehad.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

5 comments

  1. Zou wel de eerste keer zijn dat een bèta als update beschikbaar is. Alle vorige keren moest je je eerst inschrijven, maar – toegegeven – dan kreeg je meteen bericht dat je mee mocht doen.
    Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat het onder ‘Updates & Restore’ (Bijwerken & herstellen) beschikbaar zal komen. Zal een bewuste en dus handmatige update moeten zijn. Bèta’s worden meestal geleverd ‘as is’ en geheel voor eigen risico….;-) Dus niet zeuren als iets niet werkt na een update naar een bèta-versie!

    • Ik kan mij niet goed herinneren hoe de update vorige keer onder de aandacht kwam, maar er gaat iets dagen dat je helemaal gelijk hebt. Ik denk dat ik in de war was met de beta packages in de Package Center, die verschijnen dan wel bij de updates.

  2. Mapje 5.1 is weer weg van de FTP site

  3. Niet updaten naar 5.1 als je Macs in je netwerk hebt. Dan worden de verbindingen echt ontzettend traag. Google maar op ‘DSM 5.1 slow’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*