DSM 5.0: Mail notificaties configureren

In DSM 4.3 was het voor sommigen nog even zoeken hoe ze nu precies hun SMTP server moesten instellen. In deze DSM versie moest dit namelijk nog handmatig. Vandaag wist mij iemand te vertellen dat dit allemaal niet zo moeilijk meer is. Een instelling die ik nog niet had gezien omdat bij het updaten alles automatisch wordt overgenomen.

SMTP instellingen DSM 5.0

SMTP instellingen DSM 5.0

Zin om even mee te kijken? Volg de onderstaande stappen dan even:

DSM > Control Panel > Notifications >Tab: Email

Mocht je nog nooit een email van je NAS hebben ontvangen dan kan je het volgende invoeren:

  • Enable email notifications: Deze moet natuurlijk aangevinkt staan
  • Recipients: Geef de adressen op waar een notificatie heen gestuurd dient te worden
  • Subject Prefix: Ik heb hier NAS ingesteld, waardoor ik een filter kan aanmaken die alle berichten in een specifieke map zet.

Nu heb je hier een mogelijkheid om te kiezen: Use email server hosted by Synology of Use Custom Mailserver
De SMTP server van Synology is een nieuwe optie. Makkelijk voor de nieuwe gebruikers omdat ze hier verder niets voor hoeven in te stellen. Wanneer je kiest voor de Custom email server dan kan je uit de drop-down kiezen uit de volgende email oplossingen:

  • Gmail
  • Yahoo!
  • Outlook
  • Aol.
  • QQ
  • 163 Mail
  • Custom SMTP server

De SMTP gegevens die erbij horen worden dan automatisch ingevuld afgezien van je gebruikersnaam en wachtwoord natuurlijk. Gmail heeft er volgens eigen zeggen er maar 2 uur uitgelegen afgelopen jaar en ik durf het daarom wel stabiel te noemen. Voor mij is Gmail dan ook de oplossing waar ik op durf te vertrouwen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*