DNS Server deed het even niet zoals ik wilde

Het was even een avond zoeken, maar ik heb het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Zoals sommigen van jullie misschien al gelezen hebben gebruik ik de DNS server van Synology. Hiermee voorkom ik dat wanneer ik mijn domeinnamen gebruik dat ik dan via het internet naar mijn pagina ga. Ik kan nu intern domeinnamen gebruiken bijvoorbeeld voor het opzetten van een website zonder dit verder publiek te maken.

Nu ben ik ook een Google Apps gebruiker. Ik heb dus wat sub-domeinen aan google services gekoppeld. Mijn hoofddomein staat op mijn huis IP. Nu liep ik al een hele tijd tegen het probleem aan dat ik bijvoorbeeld “mail.mysynology.nl” gehost bij Google niet kon bereiken vanaf mijn interne netwerk. Dit probleem heb ik inmiddels opgelost want ik zat op de vekeerde plek te kijken.

Ik zat namelijk te zoeken in de zones die ik aangemaakt heb. De oplossing zat hem uiteindelijk niet daar, maar onder Resolution. Je kan hier namelijk instellen dat de CNAME entries die je  hebt aangemaakt geforward worden naar het internet. Uiteindelijk een productieve avond gehad. Mijn NAS is weer bereikbaar, en ik kan zelf ook weer het één en ander benaderen.

Snap je niets van wat hierboven staat? Misschien eens beginnen met het installeren van de DNS server :-P. Volgende artikel wat ik schrijf zal voor iedereen weer toegankelijk zijn.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*