Deadline loopt af voor Synolocker, en nog wat extra info

Een member van Tweakers heeft vandaag meer info gegeven over de deadline voor de 5500 gebruikers die last hebben van de ransomware met de naam Synolocker, en nog niet de gevraagde 0.6 bitcoin hebben betaald. Ze hebben nog maar enkele dagen om het bedrag over te maken. Daarna zullen de resterende decryptie sleutels verkocht worden.

2000537778

Voor 200 bitcoin (omgerekend 77100 euro) kan je de overgebleven keys aanschaffen. Natuurlijk is het nog maar de vraag of je deze dan ook nog kunt gebruiken. Van die 5500 gebruikers zullen er ook genoeg zijn die inmiddels de NAS opnieuw hebben geïnstalleerd. Het hele artikel kan je vinden op de website van Tweakers.net.

F-Secure is eens wat dieper gaan spitten in de Ransomware en laat via een post weten wat ze allemaal gevonden hebben. Is Engels geen probleem en kan jij je ook vinden in de technische termen omtrent encryptie dan kan je dit bericht eens lezen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*