De nieuwe DS1815+
De nieuwe DS1815+

De DS1815+ staat om de hoek

Synology heeft ons nog niets laten weten, maar op de downloadsite van Synology is inmiddels het nieuwe model DS1815+ al te vinden. Egbert had al laten weten dat hij de DS1515+ had gezien op de beurs afgelopen week, maar daar komt dus ook nog een 8-bay variant op. Veel informatie is nog niet beschikbaar. Naast de download site is er ook een productsheet opgedoken. Dit betreft een Engels Specificatie overzicht met alle specificaties van het betreffende model.

DS1813+ staat tussen de downloads

DS1813+ staat tussen de downloads

Specificaties

 • Quad Core CPU with AES-NI Hardware Encryption Engine
 • Outstanding Throughput at over 451.44 MB/s Reading, 413.14 MB/s Writing
 • Astonishing Encryption Acceleration at over 451.35 MB/s Reading, 195.46 MB/s Writing
 • Four Gigabit LAN Ports with Failover and Link Aggregation Support
 • Scale up to 18 drives with Synology DX513
 • Expandable RAM Module (Up to 6GB)
 • VMware®, Citrix®, Microsoft®Hyper-V® Certified
 • High Availability and SSD Read/Write Cache Support
 • Running on Synology DiskStation Manager (DSM)

Zat je al even te wachten op dit model? Dan kan je alvast lezen in de Nederlandse snelinstallatiegids wat je te wachten staat. Wanneer Synology dit model daadwerkelijk gaat aankondigen is mij niet bekend, maar gezien wat er inmiddels allemaal al te vinden is zal dit niet lang meer duren. Misschien dat dit gelijk gaat lopen met de release van DSM5.1 die met een paar weekjes beschikbaar zal zijn.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

8 comments

 1. Van de Synology site:

  DS1815+ Release Notes
  Version : 5.0-4528 Update 1

  (2014/10/29)
  Fixed Issues

  Fixed an issue that could cause DSM to become inaccessible after a system upgrade with a certain type of hard drive.
  Fixed an issue where the name of shared folders could be incorrectly displayed, making data inaccessible when connecting via WebDAV protocol.

  Version : 5.0-4528

  (2014/11/04)
  Change log

  N/A. (This is the initial release of DS1815+)

 2. Bij de Belgische site van Centralpoint is hij al te koop, in stock en heeft een levertijd van 3-5 dagen?!? Terwijl Synology nog ‘niets’ heeft laten weten, vreemd!

  http://www.centralpoint.be/nl/data-opslag-servers/synology/ds1815-plus-8x-sata-iiraid4x-gigabit213ghz-dc2gb-ddr3-ram8x-4tb-max-int-capacity4x-usb202x-usb302xesata-ext-art-ds1815-plus–num-2570708/

  • Op de Nederlandse centralpoint staat ie inmiddels ook. Nog geen afbeelding en specificaties. Gisteren stond het model in ieder geval nog niet op de website van Synology zelf.

 3. Nu officieel door Synology online gezet! Zie: https://www.synology.com/nl-nl/products/DS1815+

 4. Vorige week de DS1815+ gekocht vanwege oa. de snelheid en link aggregation. Ik heb van alles geprobeerd maar het maakt niet uit hoe je de gigabit poorten linkt de snelheid blijft constant. Er staat ook geen duidelijke uitleg hoe je e.e.a. moet doen. Kan je 2 en/of ook 4 poorten linken alles geprobeerd maar het levert geen snelheidswinst op.

  • Heb je de NAS wel aangesloten op een NAS die het ondersteund? En eigenlijk moet je dan even proberen om vanaf twee verschillende machines die op de switch aangesloten staan te uploaden en te downloaden. Het kan natuurlijk ook te maken hebben dat je aan je max zit van je HD’s.

 5. Beste Ronald, ik denk dat je bedoelt of de switch het ondersteunt. Die switch heeft de mogelijkheid tot link aggregation, dat is in te stellen. Dat heb ik gedaan met 4 poorten, 2 en 2 poorten en 2 poorten en zonder linking. Dat geeft allemaal dezelfde snelheden. Ik weet echter niet wat men voor een speedtest programma gebruikt en in welke eenheden men de snelheid weergeeft. Is dit in Megabytes of megabits dat wordt niet duidelijk weergegeven. Er is m.i. ook veel misverstand over hoe je dat aangeeft. Ik zit niet aan de max van mijn HD’s.

  • Ja dat bedoelde ik inderdaad. Je zal eens contact op kunnen nemen met Synology. Ik hier eigenlijk ook geen kaas van gegeten en kan je daar dus ook niet verder mee helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*