De Amerikanen krijgen Beyond Cloud, wij helaas niet

Helaas voor ons Europeanen vissen we weer eens achter het net. Synology komt namelijk met Beyond Cloud. De twee “nieuwe” producten zijn ideaal voor de beginner en komen alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Dit zijn de eerste twee NAS-apparaten van Synology die bij levering al direct van harde schijven zijn voorzien. En niet alleen de harde schijven zitten erin, ook is het DSM-OS al voorgeïnstalleerd.

Beyond Cloud komt met twee modellen

Beyond Cloud komt in twee modellen

Er zijn twee opties waar je uit kunt kiezen. Er komt een model met één harde schijf en een model met twee schijven zodat je data niet verloren gaat bij een defecte HD. Wat betreft het one bay (een disk) model kun je kiezen uit een 2TB- of een 3TB-schijf. Als complete beginner hoef je je dus niet meer druk te maken over welke schijf er nu goed is en de schroevendraaier kun je ook nog eens in de schuur laten hangen. De specificaties laten te wensen over, maar misschien ben ik een beetje verwend. Voor de beginnende gebruiker is het voldoende.

Wat voor ons Nederlanders wel interessant is, mits je een aardig woordje Engels kent, is de learn pagina die ze hebben gemaakt. Met een heleboel filmpjes wordt de standaard-functionaliteit van de NAS uit te doeken gedaan. Nog niet alle filmpjes zijn momenteel beschikbaar, maar een aantal staat er al op.

Ben benieuwd of jullie het ook jammer vinden dat Beyond Cloud niet in Nederland geïntroduceerd wordt. Hoe meer Synology-gebruikers hoe interessanter het wordt voor verschillende partijen om hun producten er geschikt voor te maken.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

4 comments

  1. ja dat is jammer dat het hier niet beschikbaar komt, misschien in de toekomst?

  2. Och, ik vind het juist wel een uitdaging om zelf HDs erin te stoppen. Alleen als Beyond cloud goedkoper is dan zelf doen is het jammer.

  3. Typisch Amerikaans in mijn ogen. Door een compleet product aan te bieden word het voor de Amerikanen makkelijker om het product te gebruiken (lees: snappen hoe het werkt). In mijn optiek Hier in Nederland zoeken we zelf uit hoe het werkt of laten we onsadviseren door de verkoper. Waarom noemen ze het beyond cloud?

  4. Zie de meerwaarde niet helemaal. Voor de leek is het handig dat je geen DSM hoeft te installeren maar aan de andere kant als je een NAS koopt zal je daar toch een beetje in moeten verdiepen. Harddisken zijn eenvoudig te plaatsen en DSM installeren is ook zeer eenvoudig met de Assistent van Synology. Elke goede webshop of de site van Syonlogy kun je terugvinden welke diskken er in gaan.

    Het is dus meer gebruikersgemak dan dat het iets oplevert. Ik denk juist doordat je alles zelf moet doen je de eerste stap al hebt genomen op de verkenning van je NAS en je dus meer vertrouwd aan de slag gaat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*