DDNS instellen op je Synology NAS

Jeps, ik heb een eigen domeinnaam en dat werkt super natuurlijk. Alles kan ik een eigen naam geven en kan overal met mijn eigen domeinnaam verbinding maken. Helaas heeft niet iedereen een vast IP-Adres. Ik kwam erachter dat niet alles goed liep, waaronder CloudStation. Geen idee hoe ik dat precies op moest gaan lossen, en aangezien een DDNS een makkelijke en snelle oplossing is heb ik daarvoor gekozen.

DDNS in DSM

DDNS in DSM

Het was alweer een tijdje geleden dat ik dit voor het laatst gedaan had en moest toch even zoeken hoe ik dit nu allemaal ook alweer in moest stellen. Ik heb het als volgt gedaan:

  1. Als eerste loggen we in op de DSM
  2. Klikken op de menu knop en kiezen voor EZ-Internet
  3. Kies “Next”
  4. Ik heb gekozen voor “Connect directly to the Internet” en op “Next” geklikt.
    Mijn NAS mag gewoon naar buiten en hoef hiervoor geen extra instellingen mee te geven. Vandaar deze keuze.
  5. Firewall heb ik uitgevinkt. Ik wil graag alle instellingen zelf in de hand hebben en niet een apparaat wat dat voor mij doet.
  6. Klik “Next”.
  7. Kies de voor jou beste optie. Ik had al een account dus het was niet nodig die aan te maken. Gewoon kiezen en verder de aanwijzingen volgen is voldoende.
DDNS Status

DDNS Status

Als je nu wilt kijken hoe het met je DDNS staat volgens Synology dan kan je hier kijken: https://myds.synology.com/. Natuurlijk kan het ook op je NAS zelf door naar het configuratiescherm te gaan en dan op DDNS te klikken.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*