Checken van poorten

Om je NAS vanaf het internet beschikbaar te maken dien je poorten door te sturen op je router. Standaard zit er al iets in je Synology dat dit voor je doet, maar ik hou niet zo van dingen die mijn veiligheidsinstellingen aanpassen. Daarom doe ik het handmatig zodat ik precies weet wat er wel en niet open staat.

Op verschillende fora kom ik nog wel eens mensen tegen die het niet voor elkaar krijgen. Als eerste ga je je dan afvragen of het probleem op de router of op de Synology zit. Meestal wordt er na het aankijken aangegeven dat alles goed moet staan.

Om dit snel te controleren gebruik ik een Android Applicatie. Hiermee kan ik checken of poorten open of dicht staan. Met Ping & DNS ben je daar snel achter. Deze applicatie kan je zo vanuit de Play store downloaden. Klik hier om naar de Play Store te gaan. Dus voordat je denkt dat alles goed staat kan je altijd of het goed staat.

Test in de screenshot hiernaast is natuurlijk niet op een NAS. Je vult dan je eigen adres in.  Let goed op dat je hier je WAN adres invult en niet je LAN.

Screenshot Ping & DNS

Mocht je er niet uitkomen dan lees ik dat wel terug in de comments hieronder. De applicatie is niet moeilijk dus verwacht dat jullie er zonder uitleg mee aan de slag kunnen.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*