Buitenlandse IP adressen blokkeren

Zojuist is mijn NAS aangevallen vanuit China, ze hebben geen toegang gekregen maar dit heeft me wel aan het nadenken gezet. Als mijn NAS voor mijzelf overal ter wereld beschikbaar is, is dit ook voor andere het geval.

Je kan een aantal IP-adressen toegang geven en de rest blokkeren alleen zit ik zowel op me werk als thuis met verschillende wisselende ip-adressen, deze optie gaat hem in mijn geval niet worden.

Na wat zoeken kwam ik uit op een “IP Block” methode, je importeert een lijst met IP-adressen en deze adressen kunnen geen toegang krijgen tot jouw NAS. Er zijn verschillende lijsten met IP-adressen die door bedrijven zoals Microsoft gebruikt worden. Zelf heb ik een Level-1 lijst, hierin wordt het meeste geblokkeerd.

Downloaden van de lijst kan hier: IPlist_level1.txt.gz

Even het bestandje uitpakken zodat er een .txt bestandje overblijft, daarna het txt bestandje importeren via Configuratischerm > Automatisch Blokkeren > Blokkering lijst

Let wel op ! Het importeren van het bestand kan een tijdje duren, in deze lijst staan over de 207.000 IP-adressen !!!

ipblock

Mochten er problemen optreden met toegang tot je nas vanaf buiten laat het dan in een comment weten, dan zet ik ook de wat minder strenge IP lijsten erbij.

About Marc

Ik beschik over een DS918+ met 4x 4TB, 16GB ram en 2x Intel 600p 256GB ssd's voor caching. Off-site backups worden gedaan op STACK.

7 comments

  1. wat is de precieze oorsprong van de ip lijst en wordt deze ook ge-update?

  2. Jack van Brederode

    Met DMS 5.1 krijg ik de foutmelding: De geüploade bestandsindeling Of het IP-adres is verkeerd (lijn 1)

  3. Ik krijg dezelfde foutmelding als “Jack “bij het inlezen van de lijst:

  4. Het is mogelijk om landen te blokkeren dat was ten tijde van het schrijven van dit blog nog niet mogelijk. Misschien is het handiger om daar even naar te kijken: http://mysynology.nl/bepaalde-landen-blokkeren-via-de-synology-firewall/

  5. Krijg nog steeds dezelfde foutmelding als fomento en Jack. Is daar intussen al een oplossing voor?

  6. lijst is niet meer te importeren in dsm 6. Bestaat er een synology-format welke is te importeren (leeg ook goed)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*