Altijd toegang hebben tot SSH

Al die meldingen die je binnen krijgt wanneer je SSH aan hebt staan is niet leuk. De ene na de andere lijkt je NAS te controleren of poort 22 open staat. Ik was blij met mijn router waarbij ik via een Android app de poort open en dicht kon zetten, maar bedacht mij vandaag in eens dat ik natuurlijk ook gewoon de service uit kan zetten wanneer ik het niet gebruik.

Als je de service uit hebt staan kunnen ze er niet zoveel meer mee. Want uiteindelijk zit er achter je open gezette poort niets meer wat luistert naar binnenkomende verbindingen. Via de DSM kan je de service dan weer aanzetten wanneer je deze nodig hebt. Het is geen instelling die vaak aanpast. Dus hier een paar stappen om het wat makkelijker te kunnen vinden.

SSH aan of uitzetten

SSH aan of uitzetten

  1. Log in op je DSM
  2. Klik “Start” > “Control Panel” > “Terminal”
  3. Zet het vinkje voor “Enable SSH Service” uit.

Natuurlijk zal het ook niet meer lukken te verbinden vanuit je lokale netwerk. Dus als je het alleen thuis gebruikt kan je beter ook de poort op je router dicht laten zitten. Wil je er soms wel bij en heb je niet de mogelijkheid de poort op je router open of dicht te zetten, dan is misschien dit de oplossing voor je.

About Ronald

Ik ben de trotse bezitter van een DS1513+ en een DS114. De DS212+ die ik hiervoor had vind ik te langzaam om goed Wordpress te kunnen gebruiken. Inmiddels alweer een paar jaar ervaring! Heb je vragen? Stuur mij een berichtje via Hangouts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*