Alternatieve IP-camera gebruiken i.c.m. Surveillance Station

NEO-Coolcam-NIP-02Een van de mogelijkheden van een Synology NAS is de mogelijkheid om hem tevens in te richten als een soort van video beveiligingssysteem. Hiervoor kun je gebruik maken van het Surveillance Station.

Het Synology Surveillance Station biedt standaard al de mogelijkheid om een hele uitgebreide reeks met IP-camera’s toe te voegen. Standaard kent het Surveillance Station al ondersteuning voor meer dan 1700 IP camera’s van zo’n 63 verschillende merken. Als je echter, net zoals ik, een IP-camera hebt aangeschaft welke niet voorkomt in het rijtje met ondersteunde camera’s is er waarschijnlijk wel een mogelijkheid deze alsnog aan de praat te krijgen in het Surveillance Station.

In mijn geval beschik ik over een NEO Coolcam type nip-02. Deze IP-camera is tegenwoordig met een beetje speurwerk voor zo’n 30 to 60 Euro aan te schaffen op diverse verschillende internetsites. Deze IP-camera wordt geleverd met installatie CD waarmee je de feed van de NEO Coolcam kunt bekijken op je PC of Android-device. Om de feed van deze IP-camera echter te kunnen gebruiken in het Surveillance Station heb je echter wat meer informatie nodig.

Navigeer hiervoor naar de web weergave van je IP-camera. Kijk in de bron van de web weergave wat de bron-url is van het beeld wat je op je scherm ziet. Zoek hierbij tevens het format van jouw IP-camera op wat je zult moeten gebruiken. Dit format kun je vinden via deze lijst.

In mijn geval moest onderstaande format gebruikt worden:

http://IPADDRESS/videostream.cgi?user=[USERNAME]&pwd=[PASSWORD]&resolution=32&rate=0

Het Surveillance Station gaat niet helemaal goed om met de camera feed indien je de resolutie en resfresh-rate meegeeft in het bronpad. Het url format wat ik vervolgens heb ingevoerd was alsvolgt:

/videostream.cgi?loginuse=[ADMINUSER]&loginpas=[ADMINPASSWORD]

Logischerwijs dient [ADMINUSER] vervangen te worden door jouw Synology administrator gebruikersnaam en [ADMINPASSWORD] dient vervangen te worden door jouw Synology administartor wachtwoord. Beide natuurlijk zonder de [ ] – brackets.

Nu je de camera feed url compleet hebt kun je de IP-camera gaan toevoegen in het Surveillance Station. Voeg de IP-camera toe met het merkt [Door de gebruiker gedefinieerd]. Zet vervolgens het boven bevonden url format toe in het veld ‘Bronpad’ en voer je administrator gebruikersnaam in in het veld ‘Gebruikersnaam’ en het administrator wachtwoord in het veld ‘Wachtwoord’.

Surveillance_Station_Camera_toevoegen

IP-camera gebruiken
Test vervolgens even de verbinding door middel van de knop ‘Verbinding testen’ en als je alle instellingen goed hebt ingesteld zou er een live weergave van de ip-camera moeten verschijnen.

Surveillance_Station_Camera

About Gast Blogger

Soms wordt er contact met ons opgenomen door lezers die een stukje geschreven hebben wat we mogen gebruiken op het weblog. Deze stukjes komen dan terug onder het account Gast Blogger. Dit is de eerste die we publiceren. Wil je jouw artikel ook geplaatst hebben dan kan je contact met ons opnemen!!!

11 comments

 1. Gelukt. Je geeft aan dat je [ADMINUSER] en [ADMINPASSWORD] dient te vervangen door je Synology administrator wachtwoord, maar je bedoelt natuurlijk het wachtwoord van de camera.

  • Philip de l; Orme

   tracht mijn IUK viewer (Lidl denk dat het een FOSCAM is) in te voeren, maar ik zie het veld met bronpad niet enige suggesties.?

   • Filip Van Bulck

    Probeer gewoon te kiezen uit een foscam en proveer alle modellen uit. Dan heb je geen bronpad nodig. Zo heb ik ook een onbekende ip cam kunnen toevoegen.

   • Tnx. Ga ik proberen. Laat het je weten.

   • Hi Filip, camera’s gevonden zoals jij suggereerde. Goei tip. Tnx. Moet blijkbaar wel een extra licentie voor 3e camera aanvragen. Heb nu hetzelfde probleem als Hijs meld. Moet ik ook even uitvogelen

 2. Bedankt voor deze nuttige info! Door het weglaten van die fps info lijkt het beeld veel stabieler!
  Mij is wel opgevallen dat ik in /videostream.cgi?loginuse=[ADMINUSER]&loginpas=[ADMINPASSWORD] voor beide de gegevens moest invullen zoals die in mijn cam staan en niet de gegevens van mijn DS. IK heb twee cams gekocht bij Groupdeal, waarvan de fabrikant onduidelijk is, behalve dan dat hij Chinees is, maar ik vermoed aan het typenummer te zien (JWxxx) dat het om Wanscam gaat.

  • Hallo Egbert. Dat zou kunnen kloppen. Je logt immers in op de stream van je cam en niet van je DS. Bij mij zijn deze gegevens echter gelijk. Excuses voor de verwarring.

 3. duidelijke uitleg

 4. Nog even een kleine aanvulling. Als je de DS Cam app gebruikt om de beelden te bekijken hou er dan rekening mee dat deze heel veel MBs gebruiken! Als je zoals ik een beperkte bundel hebt kom je gauw voor verrassingen te staan en betaal je veel extra bij voor de extra MBs buiten de bundel!

 5. Hallo,

  Hopelijk leest iemand hier nog eens op. Ik wil dit graag ook proberen maar ik krijg dit niet voor elkaar. Ik heb een ip camera van Orantek : ip227rw. Het url formaat vind ik niet terug op ispy. Iemand die nog tips heeft?

 6. ik heb 2 y-cam bullet hd cams en nemen goed op de nas. Ik gebruik SurveillanceStation, maar alleen kan ik het niet afspelen en doet de liveview het niet. Heb ook al de toepassing geinstalleerd.
  Wie weet het?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*